Wednesday, 3 October 2012

setitik air...~~

debbuuuusshhhhhhh......waa....mcm jackie chan gtu....xde ape pon dya nk gtau cume nak share ap tjadi pgi ni jerk....huwaaa......

dya punye la excited nak pegi lab kol 10,, bile nak g mandi lbh kurg lam kol 8 lbih gtu, tupp...tupp....ade stu sore tgur dri blakang...lbh kurg mcm ni la bnyi nye

"adik, nak mndi ke??", tny akak cleaner smbil pegg penyapu n tsengih ke arah dya...

ngan excited nye dya jwab "yea kak", kui...kui....

"ayaq xdak, adik kene bwak pencedok g mndi kat ground floor",gtau akak tu kat dya....

ngan mata tbeliak sbil garu2 kpala yg xbape nak gtal ni, dya pon akur ngn jwpan tu..so ngn btowel pink,bju pink bsame pencedok pink, dya pown nk g ground floor dri aras tga...blik dya palg ats kat tgkat 3..korg bayg kan macamane....huiissshhhh....

pastu akak tu tgur agy," xbawak baldi mcmane nk mdi",...hulamakkk....bynk pulak bnd yg kene bwak...ase mcm nk ngs time tue...hakhak....

smbil wat muka xmalu n blurrr tu, dya pown p la amek baldi bcolor pink...haha....sume nk pink erk...

so...selamat la dya mndi...huiiihhh....mase tu dya ase stitik air tu sgt bharga,,moral value nyerk kat cni...jgn mmbazir air yea...hikhikhik....

lebih kurg mcm ni la rupa baldi n pencedok nye,,,pic ni dya amek kat google jerk...
bert pulak tgn ase nk snap pic baldi n pencedok tu...hakhakhak...

p/s: sbijik nsi ibarat stitik peluh petani..tpi kalu stitik air, ibarat ape erk???

10 comments:

Awana Suzanna said...

hahaha semua pink. sama lah kt. dlu time stdy pun mcm tu gak.. pink forever.

Nurul Aini said...

hehe...nasib baik ada air dekat aras bawah..kalau saya dulu, pergi kelas tak mandi sebab air memang tak ada..tangki u saya pun kering..

Alin Marlini said...

comelnyer baldi & gayung kaler pink

cik azLyzah⊙.☉ said...

tris cik teringat zaman skolah2 dok ostel yang sangat2 xde air.terpakse angkat air jejauh..

*jemput baca http://azlyiejah.blogspot.com/2012/10/warkah-buat-isteri.html

nadieya aisya said...

awana suzanna: yokk...pink forever ye teman,,jgn bpaling arah ke color len..

nurul aini: agy kecian mcm tu..mcm ni pon dya da ase sush sgt..huwaaa....

alin marlini: tu lupe nak mention sliper pink..haha...

cik alyzah: kecian mcm tu,,xpayah g gym..huhu

Penyuluh Perikanan said...

artikel yg sangat bagus saya menyukainya
salam kenal dan follow 94,pleas folow back

ct cheery said...

air itu ibarat air liur sendri,sngat berharga tu..haha leh pakai ker statement ni..hehe

nadieya aisya said...

boley2..hehe

Suara Hati said...

betul betul ..jangan membazir air ..hihi

aiN NaJwa said...

Hush..biar xdek letrik dari xdek air..huhuhu..

Post a Comment

 

Design By Nurul Aini | For great love..!!great freedom..!! 2012 ©| Resolution: 1280x800px | Best View: Google Chrome