Tuesday, 7 August 2012

“Mau order apa cik??”, tny mamak..


korang penah mkn tosai??sodap kan??ase skali nk agy..kuikuikui…actually, ade kisah d sbalik spinggan tosai nie..kisah ni tjadi kat adik kdua dya, Angah n geng2 nye..dan d cerita smula oleh adikku kpdaku..hukhukhuk…
alkisah bermula..toink..toink..toink…
Angah ngn kawan2 nye g crik mkn kat stu kdai mamak nie kat area Semenyih..untuk mkluman,angah ade prac kat cne tuk several weeks..biase la kan,,anak bujang ne nak msk sdri kat umah..so, diorg kua lubang tuk carik mknan nk isi perut diorg tue…(kelakar ckit ayt nie..)
Da crik port yg sesuai, angah n de geng tggu tuk d layan..huhu…
Selang bbrapa minit, so dtg la sorg mamak tuk amek order…conversation nyer lbh kurg mcm ni lar..
“nak order ap dik?”,tny mamak tu kat angah..
“roti telur stu, roti kosg stu..”’jwb angah..
“adik mau makan apa?”,tny mamak tu agy kat kwan angah yg duk sebelah nyer..
“xse..xse..”jwb kwan angah..
Beberapa minit kmudian…
Mamak tu dtg bsama spggan roti tlur n roti kosg dan jugak spggan tosai..angah n de geng sume tercengang..”apsal mamak ni bwak tosai pulak,sape yg order”pikir otak masing2
Nak xnak, kwan angah tpksa jugak hbiskan spggan tosai tue..
Sebenarnyer kwan angah tu xnak order tpi mamak tu tsalah paham pulak..tu la,sape suh ckp bhs klntan ngn si mamak tue..mane nk paham kan..
”xse” adlah slh stu bhs klntan yg bmksud xnak..so, bled a ade kat tmpat org tu,gne la bhsa yg spatutnyer yea..!!

P/s: msuk kndang kmbg mengembek, msuk kndang krbau menguak..=)=)


2 comments:

Post a Comment

 

Design By Nurul Aini | For great love..!!great freedom..!! 2012 ©| Resolution: 1280x800px | Best View: Google Chrome